Wat Zullen We Drinken?

Val Dieu Blond

Deel dit bier:

Omschrijving

Val Dieu Blond is een authentiek Belgisch bier dat gebrouwen wordt volgens een eeuwenoud recept door de bierbrouwerij Abbaye du Val-Dieu. Dit blond bier is een ware klassieker met een rijke geschiedenis en een uniek karakter. Met een alcoholpercentage van 6.0% is het een bier dat zorgt voor een aangename drinkervaring.

De stijl van Val Dieu Blond kan worden omschreven als een traditionele Blond. Het bier heeft een prachtige gouden kleur en een levendige schuimkraag die uitnodigt tot proeven. Bij elke slok ontdek je de heerlijke moutaroma’s die het bier kenmerken, gevolgd door een fraai bittertje in de afdronk. Deze balans van smaken maakt Val Dieu Blond een waar genot voor de smaakpapillen.

Val Dieu Blond behoort tot de categorie van abdijbieren, wat verwijst naar de historische band tussen de brouwerij en de nabijgelegen abdij. Het bier wordt gebrouwen met de hoogste kwaliteitsnormen en volgens de tradities van de Abdij van Val-Dieu. Deze authenticiteit is terug te proeven in elke slok.

Qua spijscombinaties biedt Val Dieu Blond veel mogelijkheden. Het past perfect bij salades, kip en gevogelte, witvis, vette vis en jonge en romige kazen. De frisse en subtiele smaak van het bier vormt een mooie aanvulling op de verschillende gerechten.

Om optimaal van Val Dieu Blond te genieten, wordt aangeraden het bier te serveren op een temperatuur van ongeveer 6 °C. Deze lichte koeling zorgt ervoor dat de aroma’s goed tot hun recht komen en de smaakbeleving versterkt wordt.

Of je nu gezellig in goed gezelschap bent of juist wilt genieten van een moment voor jezelf met een goed boek, Val Dieu Blond is altijd een goede keuze. De bovengistende gisting van het bier zorgt voor een subtiele complexiteit die zowel kenners als liefhebbers van Belgisch bier zal bekoren.

Met Val Dieu Blond haal je een stukje Belgische biercultuur in huis. Proef de traditie, de ambacht en de unieke smaken die dit bier te bieden heeft. Ontdek de rijke historie van de Abdij van Val-Dieu en geniet van de puurheid en kwaliteit van Val Dieu Blond.

Abdij Brouwerij Val-Dieu