Wat Zullen We Drinken?

Val Dieu Bruin/Brune

Deel dit bier:

Omschrijving

Val Dieu Brune is een prachtige Belgische Dubbel, gebrouwen door Bierbrouwerij Abbaye du Val-Dieu. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 8.0% en valt onder de categorie Donker en Rijk. Met zijn diepe bruine kleur, verkregen door het gebruik van gebrande mouten, straalt Val Dieu Brune elegantie uit.

De gebrande mouten geven dit bier een complex aroma met tonen van karamel, toffee en geroosterd brood. Het is een ware smaaksensatie waarin zoetheid en geroosterde nuances mooi in balans zijn. Daarnaast zorgt een redelijke dosis bitterheid voor een aangename pit en een verfijnde afdronk.

Als abdijbier staat Val Dieu Brune symbool voor vakmanschap en traditie. Het wordt aanbevolen om dit bier te serveren op een temperatuur van ongeveer 10 °C, zodat alle smaken optimaal tot hun recht komen. 

Wat betreft foodpairing biedt Val Dieu Brune veel mogelijkheden. Het past uitstekend bij gekruide gerechten, zoals stoofpotten en kruidige stoofschotels. Daarnaast vormt het een mooie combinatie met vleesgerechten, waarbij de geroosterde aroma’s van het bier de smaken van het vlees versterken. Ook bij kaas is dit bier een uitstekende keuze, zowel bij jonge en romige kazen als bij pittige en belegen varianten.

Val Dieu Brune is niet alleen een bier om van te genieten bij speciale gelegenheden, maar kan ook perfect zijn voor ontspannen momenten. Of je nu geniet van een haardvuur, een gezellige barbecue of simpelweg in je eentje met een goed boek, Val Dieu Brune is een metgezel die je smaakpapillen verwent.

Als bovengistend bier ondergaat Val Dieu Brune een traditioneel brouwproces, waarbij vakmanschap en passie samenkomen om een bier van uitmuntende kwaliteit te creëren.

Abdij Brouwerij Val-Dieu