Wat Zullen We Drinken?

Bird Brewery

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Bird Brewery, opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg, onderscheidt zich door hun achtergrond in de bierwereld en hun gedeelde visie op bier. Beide oprichters hebben aanzienlijke ervaring binnen het bierlandschap, inclusief hun betrokkenheid bij BierLab en hun rollen als oud-bestuurslid van PINT en gediplomeerde biersommeliers.

De kern van Bird Brewery’s missie is het creëren van kwaliteitsbieren die zowel toegankelijk zijn voor een breed publiek als een bijzondere aantrekkingskracht hebben voor de meer ervaren bierliefhebbers. Deze benadering heeft geresulteerd in het winnen van meer dan 25 awards voor hun bieren in de afgelopen jaren, met erkenning voor hun Saison en IPA als beste van Nederland. De brouwerij staat bekend om de harmonieuze balans in hun bieren, waardoor de karakteristieke ingrediënten goed tot hun recht komen en de bieren een breed scala aan bierliefhebbers aanspreken.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de visie van Bird Brewery, die zich als snelgroeiende brouwerij bewust is van hun potentieel om een positieve impact te hebben op de biermarkt en het milieu. Hoewel hun groei heeft geleid tot verhoogde CO2-uitstoot en waterverbruik, nemen ze hun verantwoordelijkheid door actie te ondernemen. In samenwerking met partners zetten ze zich in om de negatieve gevolgen te compenseren. Dit uit zich in jaarlijkse boomplantacties en donaties van drinkwater, waardoor ze al aanzienlijke resultaten hebben geboekt, zoals de aanplant van honderdduizenden bomen en de donatie van miljoenen liters drinkwater. Hierdoor dragen ze op tastbare wijze bij aan een duurzamere toekomst.