Wat Zullen We Drinken?

Brouwerij Bosteels

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Brouwerij Bosteels is een Belgische bierbrouwerij gevestigd in Buggenhout, Oost-Vlaanderen. Sinds 2016 is de brouwerij eigendom van AB InBev. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1791, is Brouwerij Bosteels al zeven generaties lang in handen van dezelfde familie. Vanaf de oprichting door Everarist Bosteels tot de huidige generatie, onder leiding van Antoine Bosteels, heeft de brouwerij een sterke reputatie opgebouwd in de bierwereld.

Naast de brouwersactiviteiten heeft Brouwerij Bosteels ook een interessante band met de lokale politiek. De familie Bosteels, samen met de familie De Landtsheer van brouwerij De Landtsheer, domineerde vroeger de politiek in Buggenhout. Verschillende generaties Bosteels waren betrokken bij zowel het besturen van de brouwerij als het burgemeesterschap van de gemeente.

Door de jaren heen is Brouwerij Bosteels aanzienlijk gegroeid. Een van hun bekendste bieren is Tripel Karmeliet, dat wordt beschouwd als hun grootste succesbier. Het bier wordt gebrouwen met drie granen en is geliefd vanwege zijn rijke smaakprofiel. Ook Pauwel Kwak, een iconisch amberkleurig bier, en DeuS, een aperitiefbier, behoren tot het assortiment van Brouwerij Bosteels. Het bier Monte Cristo, een op eiken gerijpte gerstewijn met een infusie van droge sherry, is ook een opvallend brouwsel van de brouwerij.

Met voortdurende investeringen en een groeiende productie heeft Brouwerij Bosteels zich gevestigd als een belangrijke speler in de bierindustrie. Het vakmanschap en de passie van de familie Bosteels zijn terug te vinden in de kwaliteit en diversiteit van hun bieren, die zowel lokaal als internationaal waardering krijgen.

Bieren van Brouwerij Bosteels