Wat Zullen We Drinken?

Brouwerij De 12 Stuyvers

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Brouwerij De 12 Stuyvers is ontstaan uit een hartstochtelijke liefde voor het ambacht van het bierbrouwen. Wat begon als een passievolle hobby, groeide in de loop der jaren uit tot een microbrouwerij die anderen de kans biedt om te genieten van zorgvuldig vervaardigde bieren. Een opmerkelijke mijlpaal voor de brouwerij was de erkenning in 2019, toen hun IPA werd bekroond als de algemene kampioen tijdens het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen (ONK2019).

Sinds 2020 heeft Brouwerij De 12 Stuyvers de stap gezet naar een meer formele structuur als een microbrouwerij, waardoor ze hun met passie gebrouwen bieren aan een breder publiek kunnen presenteren. Het assortiment van de brouwerij omvat vier kernbieren: Heeren van Swieten Blond, Castellum IPA, Ridder Lodewijk Tripel en Moedige Margaretha Quadrupel. Naast deze vaste selectie brengen ze ook regelmatig bijzondere specials uit, variërend van rijke Imperial Stouts tot fruitige New England IPA’s (Neipa’s).

Brouwerij De 12 Stuyvers heeft zich gevestigd als een ambachtelijke brouwerij die zich toelegt op kwaliteit. Ze hebben hun roots in het Groene Hart, een regio die wordt geassocieerd met natuur en traditie. Hun bieren zijn het resultaat van toewijding en vakmanschap, en nodigen bierliefhebbers uit om de smaken en variëteit van hun creaties te ontdekken.