Wat Zullen We Drinken?

Brouwerij Grutte Pier

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Een Friese Brouwerij met Erfgoed

Brouwerij Grutte Pier is ontstaan in 2014 aan de stamtafel van speciaalbier Café de Markies in Leeuwarden. Frans Filius en Renze Bil, met een passie voor speciaalbier, begonnen met het experimenteren met klassieke Belgische bierstijlen. Het merk Grutte Pier Brouwerij werd geboren, vernoemd naar de Friese volksheld Pier Gerlofs Donia.

Nu uitgegroeid tot een van de grootste speciaalbier merken van Friesland, is Grutte Pier bekend bij slijterijen, supermarkten, groothandels en festivals in het Noorden en daarbuiten. Het proeflokaal in Bartlehiem, omringd door de natuur, is de plek waar nieuwe bieren worden ontwikkeld en wilde bieren zoals de Bretttûne worden gebrouwen.

Grutte Pier dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van Pier Gerlofs Donia, een vrijheidsstrijder die Friesland beschermde. Het bier belichaamt dezelfde waarden van kracht, vrijheid en trots. Bezoekers kunnen het bier proeven in het proeflokaal in Bartlehiem of in Speciaalbiercafé de Markies, waar het allemaal begon. Geniet van de smaken van Grutte Pier en beleef de erfenis van deze legendarische Friese held.