Wat Zullen We Drinken?

Brouwerij Hoegaarden 

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Brouwerij Hoegaarden is een bekende Belgische brouwerij die zijn oorsprong vindt in het gelijknamige dorp Hoegaarden. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1445, toen de monniken van het Premonstratenzerklooster begonnen met het brouwen van bier. Hoegaarden is vooral bekend geworden door zijn witbier, dat wereldwijd populair is.

De brouwerij staat bekend om zijn ambachtelijke aanpak en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Het Hoegaarden witbier wordt gebrouwen met tarwe, gerstemout, hop, koriander en sinaasappelschil, wat resulteert in een verfrissend en karakteristiek bier. Naast het witbier produceert Brouwerij Hoegaarden ook andere bierstijlen, waaronder het bekende Hoegaarden Verboden Vrucht, een Strong Ale met een mysterieus karakter.

Met zijn rijke erfgoed en kwalitatieve bieren heeft Brouwerij Hoegaarden een solide reputatie opgebouwd. Het is een brouwerij die vakmanschap en traditie combineert met innovatie, wat resulteert in bieren van hoge kwaliteit die geliefd zijn bij bierliefhebbers over de hele wereld.

Bieren van Brouwerij Hoegaarden