Wat Zullen We Drinken?

Brouwerij ’t Roesje

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

’t Roesje, een brouwerij met een verhaal dat begon als een passie voor bier en een avondje thuis met vrienden. Bij ’t Roesje draait het allemaal om authenticiteit, ambachtelijkheid en gezelligheid. Onze naam, ’t Roesje, is een knipoog naar het plezier en genot dat een goed glas bier met zich meebrengt.

In het jaar 2020, toen de wereld werd geconfronteerd met de uitdagingen van de COVID-19-pandemie, ontstond het idee om zelf bier te gaan brouwen. Gewapend met een thuisbrouwpakket en een flinke dosis nieuwsgierigheid begonnen we aan ons avontuur. Aan de keukentafel werden de eerste stappen gezet, met een emmertje, hop, graan en het informatieboekje als onze gids. Het was een ontdekkingsreis waarbij we als leken langzaam maar zeker leerden hoe we ons eigen bier konden brouwen.

De eerste liters ‘Roesje-bier’ waren een succes. Het enthousiasme en de waardering van vrienden en familie motiveerden ons om verder te gaan. We besloten om ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en ’t Roesje officieel als brouwerij te registreren.

In 2022 was het moment daar: ’t Roesje ging live! Met een mix van enthousiasme en gezonde spanning brouwden we onze allereerste grote batch van 400 liter bier. Het was een mijlpaal in ons avontuur, een moment waarop we trots en dankbaar terugkeken op hoe ver we waren gekomen. Onze passie voor bier vertaalde zich in de creatie van ’t Roesje Tripel, een bier waar we met liefde en toewijding aan werkten.

Bij ’t Roesje hechten we waarde aan traditie en ambachtelijkheid. Onze bieren worden gebrouwen volgens de authentieke infusie methode, zonder toevoeging van aroma’s of kruiden. We koesteren de geheimen van onze brouwerij, met name als het gaat om het water en de gist die een essentiële rol spelen in de karakteristieke smaak van ’t Roesje.

Het water dat we gebruiken komt uit het prachtige stuwmeer van Gileppe, gelegen in een regio met natuurlijke bronnen van uitstekende kwaliteit. We zijn dankbaar voor de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen in onze omgeving en streven ernaar om deze te eren door ze te gebruiken in ons brouwproces.

Bij ’t Roesje geloven we dat bier niet alleen een drankje is, maar een ervaring die mooie herinneringen creëert en mensen samenbrengt. Onze bieren, met hun unieke smaken en complexe aroma’s, zijn bedoeld om te worden genoten en gedeeld. Of het nu gaat om een ontspannen avond thuis, een gezellige fietstocht of een heerlijke maaltijd, ’t Roesje mag niet ontbreken.

Dus leun achterover, geniet van het gele goud dat over je tong glijdt en laat je meeslepen door de smaken en geuren van ’t Roesje. Voor je het weet, bestel je alweer de volgende, want ons bier is er om van te genieten en het leven te vieren. Proost op ’t Roesje, een brouwerij die is ontstaan uit passie, vriendschap en de liefde voor ambachtelijk bier!