Wat Zullen We Drinken?

Chimay

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Chimay-Wartoise: Een Erfgoed van Trappistenvakmanschap

Al meer dan 170 jaar is Chimay-Wartoise een onwrikbare pijler in de wereld van trappistenbieren en kazen. Gedreven door drie strenge criteria, heeft het merk zijn reputatie als kwaliteitsproducent verstevigd.

De Trappistencriteria

  1. Authentieke Locatie: Alle producten worden vervaardigd binnen de abdij of directe omgeving, wat een diepe verbondenheid met de plaats van herkomst waarborgt.
  2. Monastiek Toezicht: Het productieproces wordt nauwlettend gevolgd door de monniken van de abdij, wat hun toewijding weerspiegelt om de authenticiteit van het merk te behouden.
  3. Sociale Betrokkenheid: Het grootste deel van de inkomsten wordt toegewezen aan sociale projecten, wat een verbintenis inhoudt tot gemeenschapsverbetering.

Stichting voor Vooruitgang

In 1996 opgericht door de monastieke gemeenschap van de Scourmont Abdij, dient de Chimay-Wartoise stichting als een cruciale schakel tussen hun monastieke roeping en economische inspanningen. Door hun kapitaal binnen de stichting te plaatsen, handhaven de monniken een duidelijke scheiding tussen hun spirituele missie en zakelijke ondernemingen.

Eerbetoon aan Traditie en Bijdragers

Het verhaal van Chimay-Wartoise begon in 1850, voortkomend uit de samenwerking tussen de pastoor van Virelles, Abt Jean-Baptiste Jourdin, en Prins Joseph de Riquet de Caraman van Chimay. Hun missie was het vestigen van een klooster op het Scourmont plateau, gewijd aan hulp aan de regio Chimay. Deze reis leidde tot de creatie van een kenmerkend bier met behulp van lokale waterbronnen en de ontwikkeling van unieke kazen.

Dit verhaal is een eerbetoon aan allen die hebben bijgedragen aan het behoud van eeuwenoude kennis binnen de grenzen van Chimay’s regels. Een geschiedenis die diepgeworteld is in maatschappelijke en ecologische waarden, en nu meer dan ooit resoneert.