Wat Zullen We Drinken?

Moersleutel

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Deze brouwerij vindt zijn oorsprong in de ambitie van vier recent afgestudeerde broers uit Nederland, die wilden bewijzen dat ze net zo bedreven waren in thuisbrouwen als hun vader. Na de uitdaging van hun vader kregen ze de gelegenheid om de kleine brouwerij van hem te verkennen. Het eerste brouwsel van de broers, door sommigen informeel aangeduid als ‘slootwater’, was beslist niet geslaagd. Gelukkig schonk hun vader hen vergiffenis. Ze keerden terug naar de brouwerij en zetten door met het brouwen van bier, om zo steeds meer hun vaardigheden uit te bouwen.

Na enige tijd van oefenen besloten de broers dat het moment was aangebroken om hun kwalitatief hoogwaardige bieren aan de Nederlandse biermarkt te introduceren. Hun initiële aanbod, een mix van op vat gerijpte imperiale stouts, werd enthousiast ontvangen door bierliefhebbers. Echter, de broers zagen ruimte voor verbetering en gingen terug naar het oorspronkelijke recept om het bier nog verfijnder te maken. Dit proces werd een constante in hun releases; waarbij latere versies vaak nog beter werden bevonden dan de voorgaande.

Vandaag de dag worden de op vat gerijpte Moersleutel stouts beschouwd als één van de beste ter wereld, en zelfs als het summum van de Nederlandse bierproductie, zoals blijkt uit beoordelingen op platforms zoals Untappd. Niet alleen hebben ze hun Stout-recepten geperfectioneerd in de afgelopen jaren, maar ook hebben ze hun IPA’s verbeterd. Wat het volgende bier in hun repertoire zal zijn, blijft de vraag?