Wat Zullen We Drinken?

Stadsbrouwerij Maastricht

Deel deze brouwerij:

Omschrijving

Stadsbrouwerij Maastricht vormt een karakteristiek middelpunt in het hart van Maastricht, gelegen aan de voet van de Sint Servaasbrug, een historisch symbool als oudste brug van Nederland, die het centrum verbindt met het stadsdeel Wyck. Deze brouwerij weet het verleden, heden en de toekomst naadloos te verweven tot een betoverend geheel, vergelijkbaar met een verleidelijk aroma dat de zintuigen prikkelt. Het fraaie terras biedt uitzicht op de Maas en fungeert als de ideale plek om te ontspannen terwijl men geniet van voortreffelijke bieren.

Stadsbrouwerij Maastricht belichaamt meer dan alleen een brouwfaciliteit. Het is een plek waar men niet alleen kan proeven van hun heerlijke brouwsels, maar tevens de gelegenheid heeft om zich te verdiepen in het rijke bierverleden van Maastricht door middel van rondleidingen en een inkijkje achter de schermen. De brouwerij weet een atmosfeer te creëren die uitnodigt tot vergaderen, ervaren en puur genieten. Deze sfeer wordt versterkt door de typerende gastvrijheid en warmte die Maastricht, oftewel ‘Mestreech’, kenmerkt.

Maastricht wordt geroemd als de stad van levensgenot en plezier, waar men het leven viert met volle teugen. De stad vormt een brug tussen uiteenlopende elementen, zoals zakelijkheid en bourgondische levensstijl, historie en moderniteit, lokale trots en internationale connecties. Stadsbrouwerij Maastricht fungeert als een tastbaar bewijs van deze verbinding, doordat ze de rijke geschiedenis van Maastricht belichamen op de locatie waar de Maas de stad van zowel de oost- als de westzijde omarmt. Een bezoek aan Maastricht is pas werkelijk compleet wanneer men ook Stadsbrouwerij Maastricht heeft ervaren.