Wat Zullen We Drinken?

De legende van Grutte Pier

Beluister de aflevering

      

Omschrijving

Tijdens de proeverij ontdekken we het leven en de legende van Grutte Pier, ook bekend als Pier Gerlofs Donia. We proeven drie bieren die elk een fase van zijn buitengewone levensreis belichamen. 

We beginnen met het verfrissende Grutte Pier Witbier, dat Piers jongere jaren en vreedzame leven als boer symboliseert. Vervolgens proeven we de Grutte Pier Dubbel, een donker en rijk bier dat de periode van strijd en opstand van Pier weerspiegelt. Tot slot hebben de Grutte Pier Tripel, een fruitige tripel die de nalatenschap en invloed van Pier in de geschiedenis symboliseert. 

Met elk bier beleven we een stukje van Piers verhaal en ontdekken we zijn karakter. Proost op de legendarische Grutte Pier en op de avonturen die we gaan beleven!

Luister de aflevering

Volgorde

 1. Grutte Pier Witbier
  Begin de proeverij met dit verfrissende witbier. Het heeft vaak fruitige en kruidige tonen. Serveer het met een garnalencocktail, een frisse salade met citroendressing, of een plaatje met vers fruit en een romige dip.
 2. Grutte Pier Dubbel
  Vervolg met de Dubbel, een bier met een rijkere smaak en tonen van karamel en donker fruit. Het gaat goed samen met hartige gerechten. Serveer het met gegrilde worstjes, een kaasplankje met oude kazen en vijgenjam, of een stoofpot van rundvlees.
 3. Grutte Pier Tripel
  Ga verder met de Tripel, een bier met een hoger alcoholgehalte en een complex smaakprofiel. Het past goed bij kruidige en pittige gerechten. Serveer het met gekruide kippenvleugels, pittige gehaktballetjes, of een currygerecht.

Hapjes

Grutte Pier Witbier

 • Garnalencocktail
 • Frisse salade met citroendressing
 • Plaatje met vers fruit en een romige dip

Grutte Pier Dubbel

 • Gegrilde worstjes
 • Kaasplankje met oude kazen en vijgenjam
 • Stoofpot van rundvlees

Grutte Pier Tripel

 • Gekruide kippenvleugels
 • Pittige gehaktballetjes
 • Currygerecht

Bieren van de aflevering

Bij passende hapjes

Knoflook Popcorn Recept

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier:Bij deze hartige en aromatische knoflook popcorn past een licht, verfrissend bier zoals een pilsner of een blonde ale. De bierkeuze

Bekijk recept
Watermeloen-Basilicum-Feta Spiesjes

🍴 Ingrediënten: 🥘 Instructies: Voorbereiding: Stapelen van de spiesjes: Herhaal de stapelvolgorde: Serveren: Optionele garnering: Geniet van deze heerlijk verfrissende en smaakvolle watermeloen-basilicum-feta spiesjes als

Bekijk recept
Deel deze proeverij:

Meer afleveringen