Duik in het rijke verleden van Val-Dieu bieren met Pater Peter in deze fascinerende podcast. In elke aflevering opent Pater Peter een nieuw bier en onthult het unieke verhaal erachter. Van de fruitige lichtheid van Fruitee tot de robuuste diepte van Grand Cru, reis door de Belgische landschappen, ontdek de diepgewortelde geschiedenis van abdijbieren en de monniken die ze hebben gemaakt.
Onderweg stopt Pater Peter om te genieten van de schoonheid van het land, deelt hij wijze inzichten en brengt hij eerbetoon aan de monniken van Val-Dieu.
Of je nu een bierliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de spirituele reis van Pater Peter, deze podcast zal je zeker fascineren. Mis deze reis van bier, broederschap en zelfontdekking niet!
Hapjes
Fruitée
- Kant-en-klaar: Verse zachte geitenkaas
- Eenvoudig recept: Aardbeien gemarineerd in balsamico azijn en basilicum
- Alternatief: Mango salsa met tortilla chips
Blond
- Kant-en-klaar: Olijven en gezouten amandelen
- Eenvoudig recept: Mini crostini met brie en honing
- Alternatief: Hummus met gegrilde paprika en flatbread
Bruin
- Kant-en-klaar: Gerookte gouda kaas
- Eenvoudig recept: Chorizo in rode wijn
- Alternatief: Geroosterde champignons met knoflook en rozemarijn
Cuvée 800
- Kant-en-klaar: Notenmix (bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen)
- Eenvoudig recept: Mini quiches met spek en prei
- Alternatief: Tapenade van zongedroogde tomaten
Triple
- Kant-en-klaar: Kaasblokjes (mix van sterke en zachte kazen)
- Eenvoudig recept: Garnalen gebakken in knoflookboter
- Alternatief: Geroosterde bruschetta met tomaat en basilicum
Grand Cru
- Kant-en-klaar: Donkere chocolade truffels
- Eenvoudig recept: Coq au bière (kip gestoofd in bier)
- Alternatief: Veganistische chocoladetaart