Wat Zullen We Drinken?

Het bezoek van ’t Venloos Paeterke

Beluister de aflevering

      

Omschrijving

Venloos Paeterke Kloosterbieren zijn speciaal ontwikkeld in de eigen brouwerij, geïnspireerd door hoogwaardige Trappisten- en Abdijbieren. Ze zijn vernoemd naar het beeld van de Dominicaner monnik, bekend als ’t Venloos Paeterke. Neem de tijd, geniet van de rust en ontdek de unieke smaken van Venloos Paeterke Kloosterbieren.

Venloos Paeterke Kloosterbieren zijn speciaal ontwikkeld in de eigen brouwerij. De bieren zijn geïnspireerd door de hoogwaardige Trappisten- en Abdijbieren uit de Lage Landen en zijn gecreëerd naar de persoonlijke smaak en visie van eigenaar Louis. Ze zijn vernoemd naar het beeld van de Dominicaner monnik, gemaakt door Ger Janssen, dat bij de ingang van Domani staat en voorbijgangers tot stilte maant. In de volksmond staat dit beeld bekend als ’t Venloos Paeterke.

Bij Venloos Paeterke adviseren ze om het bier in alle rust te ervaren en er ten volle van te genieten. Deze benadering nodigt uit tot het nemen van de tijd, het creëren van een ontspannen sfeer en het waarderen van de complexe smaken en aroma’s van de kloosterbieren.

De naam Venloos Paeterke weerspiegelt de lokale verbondenheid van het bier en de unieke cultuur van Venlo. Het benadrukt het belang van traditie, vakmanschap en het respect voor de stilte en de rustige momenten in het leven.

Venloos Paeterke Kloosterbieren beloven een authentieke en verfijnde bierervaring, waarbij de rijke traditie van de Trappisten- en Abdijbieren wordt geëerd en tegelijkertijd een eigen, lokale identiteit wordt gegeven. Dus neem de tijd, neem een moment voor jezelf en geniet van de bijzondere smaken die Venloos Paeterke te bieden heeft.

Hapjes

Paeterke Inkel

 • Kant-en-klaar: Kaasbollen (De Rotterdamse Oude). Deze eenvoudige, maar smaakvolle kaas past goed bij het zachte, licht bittere profiel van het bier.
 • Zelfgemaakt: Bruschetta met tomaat en basilicum. Het frisse van de tomaten en basilicum balanceert mooi met het lichte, zachte karakter van het bier. Het recept is eenvoudig: tomaten, basilicum, knoflook, olijfolie, zout en peper op geroosterd brood.
 • Alternatief: Olijven. Deze gezonde en smaakvolle snack past perfect bij dit bier.

Paeterke Döbbel

 • Kant-en-klaar: Gegrilde worst. De volle, hartige smaak van het worstje past goed bij dit bier.
 • Zelfgemaakt: Geroosterde aardappelblokjes met rozemarijn. Het aardse, hartige van de aardappelen en rozemarijn vult de volle smaak van het bier aan. Het recept is eenvoudig: blokjes aardappel met rozemarijn, olijfolie, zout en peper, dan roosteren in de oven tot ze knapperig zijn.
 • Alternatief: Vegan bitterballen. Deze vegan versie van de traditionele snack biedt een volle smaak die goed past bij het bier.

Paeterke Triepel

 • Kant-en-klaar: Pittige gedroogde chorizo. De kruidige smaak van de chorizo vult de fruitige en bittere tonen van het bier aan.
 • Zelfgemaakt: Garnalen op spiesjes met een pittige glazuur. Het zoete en pittige van de garnalen brengen de complexe smaken van het bier naar voren. Het recept is eenvoudig: garnalen marineren in een mengsel van honing, sojasaus, knoflook en chili, vervolgens grillen.
 • Alternatief: Geroosterde kikkererwten met pittige specerijen. De pittige, knapperige kikkererwten zijn een heerlijke vegan snack die de smaken van het bier aanvult.

Paeterke Quadröppel

 • Kant-en-klaar: Een selectie van gerijpte kazen, zoals de Rotterdamsche oude kaas. De rijke smaken van de kaas vullen het zware, donkere bier perfect aan.
 • Zelfgemaakt: Dadels met geitenkaas. De zoetheid van de vijgen balanceert de rijke, pittige smaak van de kaas en het bier. Het recept is eenvoudig: snijd vijgen doormidden, leg er een stukje blauwe kaas op en rooster ze in de oven tot de kaas smelt.
 • Alternatief: Pure chocolade Aardbeien. Dit is een gewaagde maar heerlijke combinatie, de bitterzoete chocolade versterkt de complexiteit van het bier.

Bieren van de aflevering

Bij passende hapjes

Knoflook Popcorn Recept

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier:Bij deze hartige en aromatische knoflook popcorn past een licht, verfrissend bier zoals een pilsner of een blonde ale. De bierkeuze

Bekijk recept
Watermeloen-Basilicum-Feta Spiesjes

🍴 Ingrediënten: 🥘 Instructies: Voorbereiding: Stapelen van de spiesjes: Herhaal de stapelvolgorde: Serveren: Optionele garnering: Geniet van deze heerlijk verfrissende en smaakvolle watermeloen-basilicum-feta spiesjes als

Bekijk recept
Guacamole met nachos

Ingrediënten: Benodigheden: Instructies: Geschikt bier: Een goede keuze voor het combineren van bier met guacamole en nachochips is een bier met een frisse, lichte smaak

Bekijk recept
Deel deze proeverij:

Meer afleveringen