Wat Zullen We Drinken?

Het Bokbierfestival: Een Ode aan Traditie en Innovatie

Beluister de aflevering

      

Omschrijving

Deze aflevering neemt je mee op een smaakvolle reis door de Nederlandse bokbiercultuur, met vier unieke bieren van evenzo unieke brouwerijen. Het begint met Stadsbrouwerij 013’s “Bokkige Boom,” een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van bokbier met een moderne twist. Vervolgens ontdekken we Rock City Smulbock, een bovengistend bokbier dat de Nederlandse biercultuur op zijn kop zette met zijn unieke smaakcombinaties.

Daarna proeven we Stadsbrouwerij Eindhovens “Bye Bye Summer,” dat de overgang van zomer naar herfst viert met warme karamelaroma’s en een vleugje rood fruit. Tot slot, Grutte Pier Bock neemt ons mee op een avontuurlijke reis met zijn rokerige en kruidige smaken, een voorbeeld van de evolutie en experimentatie in de Nederlandse bokbierwereld.

Deze aflevering is meer dan alleen een proeverij; het is een viering van vakmanschap, innovatie en traditie. Als luisteraar ben jij nu de jury, en jouw stem bepaalt welk bier gekroond wordt tot het beste bokbier van het jaar. Stem via Instagram of de Spotify-app en laat jouw smaakvoorkeur gelden. Dus, proef, geniet, debatteer en stem voor jouw favoriete bokbier. Jij beslist wie de koning van het bokbier wordt!

Op 27 oktober zullen we de winnaar bekend maken!

Hapjes

Kant-en-klare hapjes/snacks:

  1. Gemengde Noten en Gedroogd Fruit Mix: Een assortiment van knapperige noten en zoete gedroogde vruchten is altijd een hit.
  2. Olijvenmix: Een variatie van groene en zwarte olijven gemarineerd in kruiden en olijfolie.
  3. Gebakken Paddenstoelen: Kies voor een assortiment van gebakken paddenstoelen met kruiden.

Hapjes/snacks om zelf te maken:

  1. Mini Caprese Salade Spiesjes: Cherrytomaatjes, mozzarella en basilicumblaadjes op prikkers met een scheutje balsamico.
  2. Bladerdeeghapjes met Spinazie en Feta: Bladerdeeg gevuld met een mengsel van spinazie en feta. Bekijk hier het recept.
  3. Mini Groente Quiches: Kleine quiches met een vulling van groenten en kaas.

Vegan opties:

  1. Hummus met Gegrilde Groenten: Zelfgemaakte hummus geserveerd met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine.
  2. Geroosterde Bloemkool “Buffalo Wings”: Bloemkoolroosjes geroosterd met een pittige saus op basis van plantaardige ingrediënten.
  3. Geroosterde Kikkererwten: Gekruid en geroosterd voor een knapperige, eiwitrijke snack. Bekijk hier het recept.

Bieren van de aflevering

Bij passende hapjes

Olijventapenade

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Tip: voeg eventueel nog wat olijfolie toe bij stap 1 Geschikt bier: Deze bieren kunnen goed samengaan met de intense, zoute smaken

Bekijk recept
Knoflook Popcorn Recept

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier:Bij deze hartige en aromatische knoflook popcorn past een licht, verfrissend bier zoals een pilsner of een blonde ale. De bierkeuze

Bekijk recept
Guacamole met nachos

Ingrediënten: Benodigheden: Instructies: Geschikt bier: Een goede keuze voor het combineren van bier met guacamole en nachochips is een bier met een frisse, lichte smaak

Bekijk recept
Deel deze proeverij:

Meer afleveringen