Wat Zullen We Drinken?

Met een roesje op de fiets door Tilburg

Beluister de aflevering

      

Omschrijving

In 2020 begon het verhaal van ’t Roesje aan een keukentafel in Tilburg. Twee vrienden, Dennis van den Beukel en Thijs Dingemans, begonnen met het brouwen van hun eigen bier, wat uitgroeide tot een groter avontuur. Het eerste succesvolle brouwsel, Blond, vond zijn weg naar vrienden en familie, en het nieuws over ’t Roesje verspreidde zich.

De fietstocht door Tilburg neemt ons mee naar de geboorteplaats van ’t Roesje, de Piushaven. Daar kunnen we genieten van het hoppige blond bier, dat perfect past bij de levendige sfeer van de haven.

Vervolgens gaan we naar het TextielMuseum, waar we de trippel ontdekken. Dit bier weerspiegelt de rijke geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg en biedt een diepe en complexe smaak.

De laatste stop van de fietstocht brengt ons naar het standbeeld van Koning Willem II, waar we de quadrupel proeven. Dit donkere bier met zijn diepe smaken past perfect bij de majestueuze locatie.
Na deze bijzondere fietstocht blikken we terug op het avontuur van ’t Roesje. Het roesje staat centraal, dat gevoel van lichtjes aangeschoten zijn en het genieten van het moment. We heffen ons glas op ’t Roesje, op het avontuur, de vriendschap en het geluk van het leven.

Hapjes

 

Blond:

Kant en klaar: Kies voor een milde Gouda kaas. De zachte, romige smaak van deze kaas zal de hoparoma’s in het bier accentueren zonder de smaak te overweldigen.

Zelf maken: Een licht gekruide kippenborst zou perfect samengaan met dit bier. De kruiden zullen de hoparoma’s complimenteren en de lichte smaak van de kip zal niet concurreren met het bier.

Alternatief: Ga voor een vegan kaasoptie. Er zijn tegenwoordig geweldige veganistische alternatieven beschikbaar die je zowel in smaak als textuur niet zullen teleurstellen.

 

Hoppig Blond:

Kant en klaar: Een pittige salami zou de krachtige smaak van dit bier kunnen weerstaan en een interessant contrast creëren.

Zelf maken: Een garnalen gerecht met knoflook en citroen zou een goede balans vormen met dit hoppige bier. De citrus accenten in de garnalen zouden de hoppigheid van het bier naar voren kunnen brengen.

Alternatief: Geroosterde chili-limoen bloemkool. De kruidige, citrusachtige smaken zullen prachtig samensmelten met de hoppigheid van dit bier.

 

Tripel:

Kant en klaar: Een klassieke Belgische paté zou goed passen bij dit stevige bier. De rijke, hartige smaken van de paté zouden de complexiteit van de tripel kunnen weerstaan.

Zelf maken: Een quiche Lorraine, met zijn hartige smaken van spek en kaas, zou de korianderkruiden en gouden kleur van dit bier mooi kunnen aanvullen.

Alternatief: Probeer een veganistische pad thai. De complexe smaken van dit gerecht, van zoet tot zuur tot pittig, zullen een geweldig tegenspel bieden aan dit veelzijdige bier.

 

Quadrupel:

Kant en klaar: Een stukje pure chocolade zou de rijke, volle smaken van dit bier kunnen complimenteren en een interessant contrast creëren.

Zelf maken: Probeer een langzaam geroosterde lamsbout. De diepe, rijke smaken van het lamsvlees kunnen de intensiteit van de Quadrupel aan.

Alternatief: Een veganistische chocoladetaart zou een prachtige match zijn. De diepe, rijke smaken van de chocolade kunnen de volle smaak van de Quadrupel complimenteren.

Bieren van de aflevering

Bij passende hapjes

Dadels met Geitenkaas

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier:Bij deze combinatie van zoete dadels, romige geitenkaas en honing past een fruitig en licht bier zoals een witbier, een fruitige

Bekijk recept
Deel deze proeverij:

Meer afleveringen