Wat Zullen We Drinken?

Van Boer tot Bier: Belgische Bieren

Beluister de aflevering

      

Omschrijving

Reis met ons mee door de prachtige wereld van Belgisch bier, waar we de rijke traditie en passie ontdekken die deze bieren tot leven brengen. Van de zachte glooiende heuvels van het Vlaamse platteland tot het ambachtelijke vakmanschap van de boeren, elke slok neemt je mee op een betoverende reis. Proost op de boeren en geniet van de heerlijke Belgische bieren die voor ons staan, terwijl we de smaken, aroma’s en ambachtelijke tradities verkennen die deze bieren zo uniek maken.

Welkom bij onze proeverij! Reis met ons mee door de prachtige wereld van Belgisch bier, waar we de rijke traditie en passie ontdekken die deze bieren tot leven brengen. Van de zachte glooiende heuvels van het Vlaamse platteland tot het ambachtelijke vakmanschap van de boeren, elke slok neemt je mee op een betoverende reis. Proost op de boeren en geniet van de heerlijke Belgische bieren die voor ons staan, terwijl we de smaken, aroma’s en ambachtelijke tradities verkennen die deze bieren zo uniek maken.

Volgorde

1. Corsendonk: Begin de proeverij met dit moutige bruine bier met fruitige tonen en een kruidige afdronk. Het past goed als aperitief. Serveer het met een kaasplankje met verschillende kazen, een selectie van gedroogde vruchten en noten, of mini-quiches met groenten en geitenkaas.

2. Hoegaarden Verboden Vrucht: Vervolg met deze dieprode Strong Ale met een perfecte balans tussen droog en zoet. Het is een bier met karakter. Serveer het met gegrilde spareribs, een pittige chorizo- en kaasplankje, of een chocoladetaart met een vleugje chili.

3. Duchesse De Bourgogne: Ga verder met dit dubbel biertje gerijpt op eikenhouten vaten, met fruitige tonen. Het past goed bij zowel hartige als zoete gerechten. Serveer het met een gerookte zalm carpaccio, een balsamico-perensalade met blauwe kaas, of een tarte tatin met karamel en appel.

4. Leffe Blond: Serveer dit bier met een licht zoete smaak en een bittere achtergrond als volgende. Het is een toegankelijk bier. Serveer het met een quinoa-salade met gegrilde groenten, een plaatje met vers fruit en een romige dip, of een romige camembert met brood.

5. Kwak Pauwel: Sluit de proeverij af met dit amber bier met een lichtzoete smaak en 8.4% alcoholgehalte. Het bier wordt vaak geserveerd in een karakteristiek glas. Serveer het met een kaasplankje met kazen van de abdij, een stoofpotje van rundvlees, of een notentaart met karamel.

Hapjes

1. Corsendonk:

   – Kaasplankje met verschillende kazen

   – Gedroogde vruchten en noten

   – Mini-quiches met groenten en geitenkaas

2. Hoegaarden Verboden Vrucht:

   – Gegrilde spareribs

   – Pittig chorizo- en kaasplankje

   – Chocoladetaart met een vleugje chili

3. Duchesse De Bourgogne:

   – Gerookte zalm carpaccio

   – Balsamico-perensalade met blauwe kaas

   – Tarte tatin met karamel en appel

4. Leffe Blond:

   – Quinoa-salade met gegrilde groenten

   – Plaatje met vers fruit en een romige dip

   – Romige camembert met brood

5. Kwak Pauwel:

   – Kaasplankje met kazen van de abdij

   – Stoofpotje van rundvlees

   – Notentaart met karamel

Bieren van de aflevering

Bij passende hapjes

Geroosterde Kikkererwten

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier: Geroosterde kikkererwten hebben een knapperige textuur en een nootachtige smaak, waardoor ze goed samengaan met verschillende soorten bieren zoals: Kies

Bekijk recept
Dadels met Geitenkaas

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier:Bij deze combinatie van zoete dadels, romige geitenkaas en honing past een fruitig en licht bier zoals een witbier, een fruitige

Bekijk recept
Knoflook Popcorn Recept

Ingrediënten: Benodigdheden: Instructies: Geschikt bier:Bij deze hartige en aromatische knoflook popcorn past een licht, verfrissend bier zoals een pilsner of een blonde ale. De bierkeuze

Bekijk recept
Deel deze proeverij:

Meer afleveringen