Wat Zullen We Drinken?

Chocolade Aardbeien

Video

Omschrijving

Chocolade Aardbeien Recept

Ingrediënten:

 • 200 gram pure chocoladereep (of chocolade naar keuze)
 • Verse aardbeien (hoeveelheid naar wens)
 • Optioneel: een scheutje melk

Benodigdheden:

 • Pan
 • Bakpapier
 • Koelkast

Instructies:

 1. Breek de pure chocoladereep in kleine stukjes. Zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig wordt verdeeld voor een soepele smelting.
 2. Plaats een pan op het fornuis en zet het vuur laag tot medium.
 3. Voeg de stukjes chocolade toe aan de pan.
 4. Smelt de chocolade langzaam op een laag vuur terwijl je continu roert met een houten lepel of een spatel. Dit voorkomt dat de chocolade aanbrandt en zorgt voor een gelijkmatige smelting.
 5. Als de chocolade niet volledig vloeibaar wordt en iets te dik blijft, kun je optioneel een scheutje melk toevoegen om de textuur te verbeteren. Voeg echter niet te veel toe, anders loop je het risico chocolademelk te krijgen.
 6. Zodra je een gladde en vloeibare chocoladesubstantie hebt bereikt, haal je de pan van het vuur. Let op dat je de chocolade niet oververhit, want dit kan resulteren in een korrelige textuur.
 7. Neem de verse aardbeien en dip ze in de gesmolten chocolade. Draai de aardbeien rond in de chocolade zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
 8. Leg de met chocolade bedekte aardbeien op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dit voorkomt dat ze aan de plaat blijven plakken.
 9. Plaats de bakplaat met de chocolade aardbeien in de koelkast en laat ze gedurende ongeveer een uur afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de chocolade stevig wordt en een knapperige coating vormt.

Geschikt bier:
Bij deze zoete en verrukkelijke chocolade aardbeien past een donker bier met tonen van chocolade en geroosterde mout, zoals een stout of een porter. De rijke smaak van het bier vult de chocolade perfect aan en zorgt voor een harmonieuze smaakervaring.

Deel dit recept: